I Better solar Nordic ser vi stolt med, mens Better Energy er ved at færdiggøre det store solcelleprojekt ved det ny Universitetshospital i Odense (OUH).
Better solar Nordic har fra start, været med på sidelinjen som rådgivende aktør, med på beregninger og design. 

Energi til tiden
Det giver ualmindelig god mening at solcelleanlægget allerede nu, hen mod starten af 2020, er ved at være klar til brug. På den måde kan hospitalsbyggeriet og byggepladsen bruge grøn energi, hvor energiproduktionen jo netop genereres i de lyse timer, hvor arbejdet også foregår.

Hvor grønt er det så?
Solcelleparken kommer til at levere op til 4.500.000 KWh strøm om året til hospitalet, og vil nedbringe hospitalet CO2 udledningen med hele 750 ton om året, hvilket svarer til 900 danske husholdningers forbrug.
Solcelleanlægget vil om sommeren bidrage med hele 45 procent af hospitalets daglige forbrug af el. På årsbasis udmønter det sig til 20 procent af det samlede elforbrug for det ny OUH. 

Den bedste løsning!
De nye vedvarende energikrav i bygningsklasse 2020-projekt fra projektorganisationen for Nyt OUH, har efter flere beregninger og simuleringer vurderet at solceller, er den bedste løsning i forhold til rentabilitet og begrænsning af CO2 udledning. 

Det tager ca. to år for et solcelleanlæg at være CO2 fri. Dvs. at den mængde CO2 der er blevet brugt på at producere anlægget, er genereret efter to års solenergiproduktion.

Leave a Reply