Solcellerne i det nye solpark dækker et areal på omkring 2,4 hektar og det forventes, at anlægget kommer til at producere omkring 4.500 MWh om året. Det svarer til energiforbruget i knap 900 danske husholdninger. Om sommeren vil produktionen fra anlægget stå for cirka 45% af det daglige strømforbrug på Nyt OUH – på årsbasis vil bidraget fra solcellerne gennemsnitligt være på 20%.

Grøn energi
Det giver god mening at solcelleanlægget allerede nu, ved starten af byggeriet er ved at være klar til brug. På den måde kan byggepladsen inklusive kraner bruge grøn energi ved opførsel af hospitalet.

Den bedste løsning!
De nye vedvarende energikrav i bygningsklasse 2020-projekt fra projektorganisationen for Nyt OUH, har efter flere beregninger og simuleringer vurderet at solceller, er den bedste løsning i forhold til rentabilitet og begrænsning af CO2 udledning. 

Det tager ca. to år for et solcelleanlæg at være CO2 neutralt. Dvs. at den mængde CO2 der er blevet brugt på at producere anlægget, er sparet efter to års solenergiproduktion.